Cycle for Light 2014 brengt ruim € 10.000,= op!

29 oktober 2014 - Son en Breugel, Nederland

De Solar Energy Foundation heeft van 13 - 18 oktober j.l. een fietssponsortocht georganiseerd door het Ethiopische hoogland. Een team van Ethiopiërs en Nederlanders heeft in 6 dagen 350 kilometer afgelegd over een zwaar parcours.
Het doel was een bijdrage te leveren aan de algemene ontwikkeling van de mensen in het Ethiopische dorp Arso Amba d.m.v. de toepassing van zonne-energie.

De sponsortocht en daaraan gerelateerde acties hebben € 10.013,= aan donaties opgebracht. Dit maakt de aanschaf en installatie van 60 zonne-energie-systemen mogelijk, waarmee even zoveel huishoudens voortaan gebruik kunnen maken van een goede, veilige en betrouwbare verlichting. Een gezond en duurzaam alternatief voor de petroleumlampjes, waardoor kinderen na 18:30u nog huiswerk kunnen maken en ook volwassenen veel productiever worden. 

De bewoners betalen zelf 25% van de aanschaf- en installatiekosten (€ 40), een ieder krijgt een uitgebreide gebruiksinstructie en er worden lokaal mensen getraind om onderhouds- en servicewerkzaamheden uit te voeren.

Namens de bewoners allen hartelijk dank voor het behaalde resultaat!

Naast de donaties van familie/vrienden/kennissen/collega's, is de fietstocht zelf ook ondersteund in de vorm van inzet minibus met chauffeur door touroperator Ethiopian Impressions, brandstof van Total Ethiopia en een receptie na afloop door Wims Holland House i.s.m. Heineken Ethiopia.

Noud Heuvelmans
Solar Energy Foundation Netherlands
06 20248740

Behalve nuttig was de sponsortocht ook heel gezellig; zie de video van de dansende herders!

 

2 Reacties

 1. Nelly Geven:
  29 oktober 2014
  .n prachtig resultaat, dat moet veel voldoening geven .mannen, groet Nelly Geven.
 2. Rosiet:
  29 oktober 2014
  Een mooi resultaat weer!
  Fijn dat er weer een heleboel gezinnen verlichting hebben.