De echte uitdaging...

26 augustus 2012 - Son en Breugel, Nederland

Op 6 oktober a.s. begint een Nederlands-Ethiopische fietsploeg aan een 230 km lange tocht door het hoogland van Ethiopië. Het parcours bevindt zich op ruim 2 km hoogte en er zal 2 keer een dal overwonnen moeten worden met hoogteverschillen van respectievelijk 1000 en 1400 m. De eerste helft, waarin zich ook de dalen bevinden, bestaat volledig uit steenslag. Al met al een hele uitdaging voor deelnemers van Cycle for Light uit Nederland, een land waarvan het hoogste punt maar net boven de 300m uitsteekt...

Toch staat deze 5-daagse uitdaging niet in verhouding tot de dagelijkse strijd  van miljoenen Ethiopiërs om aan de armoede te ontsnappen. 

Het gebrek aan voldoende energie in het algemeen, en licht in het bijzonder, is voor deze mensen een van de grootste blokkades op de weg naar ontwikkeling. Een Solar-lampgegarandeerde beschikbaarheid van duurzame en betaalbare energie is een belangrijke basisvoorwaarde voor onderwijs, gezondheidszorg en ontwikkeling.

De opbrengst van Cycle for Light komt ten goede aan een microkredietfonds, waarmee de toepassing van elektrische zonne-energiesystemen wordt gepromoot. Deze aanpak heeft zich sinds 2005 in Ethiopië bewezen, zoals terug te lezen in de rapportage over de periode van 2005 - 2011 (zie onderaan de startpagina van http://www.solar-energy-foundation.nl)

Van reisblog naar fotoboek
Laat een prachtig fotoboek afdrukken van je verhalen & foto's. Al vanaf € 21,95.
reisdrukker.nl

Foto’s

5 Reacties

 1. Jeannette Telder:
  27 augustus 2012
  Echt een goed initiatief. Nu nog even mijn donatie in orde maken en kijken of ik nog een sponsor weet. Veel succes samen!
  Groet Jeannette
 2. Noud:
  27 augustus 2012
  Jannette, bedankt voor je enthousiaste reactie! Zegt het voort, zegt het voort! ;-)
 3. Gerrie Heinen:
  29 augustus 2012
  Veel succes, donatie is gedaan. Laat het licht maar schijnen.
 4. Margot:
  29 augustus 2012
  Hoi Gerrie en Jeannette,

  Dat geeft de burger moed !!

  Margot
 5. Hanny claes:
  30 september 2012
  Geweldig!!!!Hoe kom je op het idee?