Cycle For Light tour

Cycle For Light tour

Naam:
Cycle For Light tour
Leeftijd:
9 jaar
Woonplaats:
Addis Ababa, Ethiopië
Bij Reislogger sinds:
augustus 2012
Website:
cycleforlight.reislogger.nl
Reisverhalen:
142
Foto’s:
402
Video’s:
10

Over mij

Uitreiking NIWA lampen 4

SOLAR ENERGY FOUNDATION ETHIOPIA

Stiftung Solarenergie - Solar Energy Foundation is een internationale NGO en sinds 2005 actief in Ethiopië met het creëren van bewustzijn, het toepassen van verschillende zonne-energie-technologieën , het opleiden van technici en het verlenen van service.
De Stichting heeft al meer dan 30.000(!) solarsystemen op een duurzame manier in Ethiopië geplaatst. Dat betreft vooral verlichting, maar ook bijvoorbeeld waterpompen en medicijnkoeling.

PROJECT LIGHTING STUDENTS HOMES

In 2015 is het Lighting Students Homes project gestart waarbij solar-lampen beschikbaar worden gesteld aan scholieren (6 – 12 jaar) op het platteland die geen toegang hebben tot het elektriciteitsnet. Zij lopen lange afstanden van huis naar school. Wanneer ze ’s avonds weer thuis zijn is het al te donker om te studeren of huiswerk te maken.

In 2016 kregen duizend scholieren van twee scholen in de regio Noord-Shoa elk een Niwa Multi 300XL solar-lamp om ’s avonds de kamer goed te kunnen verlichten op een duurzame en veilige manier. Ook hun families profiteren uiteraard van het licht.

De scholieren tekenen een contract met de directeur van de school voor een verantwoord gebruik van de solarlamp. Tevens betalen ze een maandelijkse bijdrage van 1 birr (4 eurocent), waarmee de (minimaal benodigde) service door solartechnici een blijvend goede werking van de solarlamp garandeert.

CYCLE FOR LIGHT

Om de projecten te ondersteunen is er al 5 maal een sponsorfietstocht in Ethiopië georganiseerd onder de titel ‘Cycle for Light’.Via deze onvergetelijke sponsortocht door het Ethiopische hoogland en de daaraan voorafgaande acties worden donaties geworven voor het werk van Solar Energy Foundation Ethiopia.

De opbrengst van de laatste georganiseerde sponsortocht is wederom volledig ten goede gekomen aan het project Lighting Students Homes . De start was vanaf de school en de finish bevond zich 6 dagen en 270 km verder in Addis Abeba, op de stichtingscompound 'Solar Valley'.

DRAAG OOK BIJ AAN STRUCTURELE ARMOEDEBESTRIJDING!

Meedoen kan op vele manieren! Door mee te fietsen met een volgende editie van Cycle for Light en/of door in Nederland (mee te helpen om) sponsoracties te organiseren. Bij voldoende belangstelling wordt er weer een sponsortocht in Ethiopië gehouden, dus laat het weten als je interesse hebt!

Uiteraard zijn ook altijd alle donaties*, klein of groot, van harte welkom. Ter indicatie: één solar-lamp kost iets 40 euro, maar een deelnemer per kilometer sponsoren met een bedrag kan natuurlijk ook.

Kijk voor alle informatie over (de voorgaande edities van) Cycle for Light op http://cycleforlight.reislogger.nl of www.facebook.com/cycleforlight of neem contact op via de contactgegevens onder aan deze pagina.

Over (het werk van) de Solar Energy Foundation Ethiopia is alle informatie te vinden op www.solar-energy-foundation.org.

*donaties zijn welkom op bankrekeningnummer NL94INGB0005851890 t.n.v. AMF Heuvelmans, o.v.v. “Cycle for Light”.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Noud Heuvelmans, Wilhelminalaan 24, 5691 AZ Son en Breugel, 06 20248740, CycleForLight@xs4all.nl

Bezochte landen

Ik heb 4 landen (2%) bezocht:

België, Ethiopië, Nederland, Zwitserland.